söndag 22 mars 2020

Cakepops med Oreo

Har vid två tillfällen det senaste bakat cakepops till ett par babyshowers. Ganska enkelt och roligt! Senaste gången blev de dock vääääldigt kladdiga, vet inte varför. 
Jag använder ett recept från Johanna Toftby, och hon har också väldigt bra tips på hur man ska få pinnen att fästa: https://www.johannatoftby.se/2019/06/10/cakepops-sa-lyckas-du/

Du behöver:
150 g färskost
2 paket Oreo
250 g vit choklad
dekoration
15 pinnar
(jag har tagit hårda papp-sugrör och klippt på mitten)

Gör såhär:
1. Mixa kakorna i en matberedare eller en mixer.
2. Blanda i färskosten.
3. Rulla direkt till fina bollar, ställ in i kylen.
4. Smält lite av chokladen, doppa ner pinnarna ca en cm i den smälta chokladen och stick sedan rakt ner en bit i varje boll. 
5. Ställ på en bricka i frysen en timma. De måste ha stelnat så pinnen fryst fast.6. Smält blockchokladen i vattenbad. Ljus, mörk eller vit. Ska du ha vit köpt de små knapparna, den vita som blockchoklad är svårsmält och kladdig.
7. Doppa sedan bollarna rakt ner i chokladen, ta upp och snurra, vrid på den så allt överflödig choklad rinner av. Håll den i luften en liten stund, snurra under tiden. Då torkar den och du får ingen "platta" under bollen som annars blir om du doppar den i choklad och ställer ner den direkt.
8. Vill du ha strössel så strö på det innan det har stelnat. När den torkat till lite, sätt ner bollarna på en bricka och ställ kallt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar