Det var väldigt gott! Vi tillsatte även lite chiliflakes för lite sting! Bra matlådemat.
Du behöver:
400 g halloumiost
2 gula lökar
1 mask ingefära, riven
3 vitlöksklyftor (vi tog 1 stor)
400 g krossad tomat (gärna finkrossad)
3 dl vispgrädde
50 g smör
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk socker (mängd kan minskas)
Kryddor
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen kanel
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
salt
peppar
(vi hade även med lite chiliflakes)
Till servering
4 port ris
Gör såhär:
1. Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen (vi valde råris).
2. Skala och hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Stek lök, ingefära, vitlök och alla kryddor i smöret under omrörning. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.
3. Tillsätt krossad tomat och 1 dl vatten. Blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-2 0min. Krydda med salt och peppar.
4. Häll i grädden, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ytterligare i 10-15 min.
5. Skär halloumi i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 min.
6. Servera grytan med nykokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar