söndag 19 juli 2020

Proteinrik & glutenfri tacopaj

Nu var det ett tag sen jag la upp något recept, man kan ju tycka att man i coronatider skulle ha mer tid till att testa nya recept. Men icke. Här kommer iaf ett supergott recept på en lite extra "nyttig" tacopaj som vi åt i gårkväll. Hittade receptet på gymmet där jag jobbar blogg: https://nordicwellness.se/nyheter/halso-bloggen/2017/maj/proteinrik-och-vegetarisk-tacopaj/

Pajskal:
4 dl kokta kikärtor (går bra att använda färdigkokta kikärtor)
2 msk olivolja/kokosolja/smör 
3 msk mandelmjöl (eller annat mjöl)
Nypa salt


  • Fyllningen:
    300 g valfri färs
  • 1 liten bruk Majs
    1 Röd paprika
    1 gul lök
    2 dl creme fraiche
    1 dl valfri riven ost
  • 1 burk tacosås
  • (Eventuellt vatten att späda med)


 Gör så här: 
1) Mixa ingredienserna till pajskalet. Pressa ut innehållet i en pajform. Nagga och förgrädda i ugn i ca 15 min på 200 grader. 
2) Stek färsen men lök och paprika. Tillsätt majs, kryddor tacosås och creme fraiche. Smaka av och krydda. 
3) Fyll pajskalet med fyllningen och toppa med osten. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 min på 180 grader.
4) Servera med en sallad med fräsch sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar