tisdag 30 mars 2021

Indisk gryta på blomkål & potatis

Blev tipsad av min goda vän Freja om den här goda Indiska grytan: https://www.tasteline.com/recept/aloo-gobi-2/ som med ett annat namn kallas Aloo gobi. Vi testade den igår kväll och vi kommer helt klart göra igen, dock med mindre limesaft. Vi hade varken färsk ingefära eller vitlök hemma så vi körde torkad, men ska nog testa färsk nästa gång. Jag gillar inte heller koriander så tog fryst persilja istället, som vi hällde i det sista.

Du behöver:
800 gram färsk blomkål
500 gram potatis
1 st gul lök
1 msk färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk smör
1 msk spiskummin
0,5 msk torkad koriander
2 tsk kardemumma, malen
1 tsk torkad gurkmeja
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1 msk honung
380 gram kikärtor, kokta
1 st lime
salt 
peppar
Crème fraise


Gör såhär:
1. Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.
2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller stekpanna och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min.
3. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.
4. Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och avrunna kikärtor. Koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.
5. Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar, (persilja).
6. Servera med en klick creme fraise eller liknande.





    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar