lördag 4 juni 2016

Blåbärscheesecake

Portioner: 10-12 bitar

Du behöver:
300g digestivekex
1 tsk kardemumma
150g smör
3 gelatinblad
125g frysta blåbär tinade
3 dl Arla Smetana
250g Arla Kesella kvarg vanilj
1,5 dl strösocker
1/4 tsk salt

Gör såhär:
1. Täck botten av en form med bakplåtspapper. Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm. (jag körde en springform på 26cm i diameter. 2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. 
3, Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. 
4. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. 
5. Skär i rutor och garnera med blåbär.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar