onsdag 29 juni 2016

Zucchinilasagne

Supergod & nyttig Lasagne gjord på zucchini, köttfärs och keso.

Ingredienser:

500 gr Nötfärs
1 st Gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 burk Krossad Tomat
1 stor burk keso
1 stor Zucchini
Oregano, Basilika, Salt och Peppar



Gör så här:
1. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel. Jag försöker att inte göra dem alltför tunna. Lägg sedan skivorna på en ren hushållspapper och strö på lite salt, detta för att suga ut så mycket vätska som möjligt ur längderna.
2. Fräs löken och tillsätt sedan köttfärsen. När den är klar häll i tomaternaoch resten av kryddorna. Låt småkoka i 10 minuter under lock.
3. Lägg hälften av zucchinin i en ugnsform så att den täcker botten. Ös på häften av köttfärssåsen och sedan ett lager med keso. Täck med resten av zucchinin och avsluta med köttfärssåsen som är kvar. Sedan toppar jag med massa basilika.
4) Grädda i 225°C i ca 20 minuter! Servera med valfri sallad.
(ignorera linserna, de ska inte vara med i lasagnen, råkade komma med på bild ändå...)




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar