Portioner: 8 bitar
Du behöver:
Botten:
250g chocolate chip cookies
75g rumsvarmt smör
Fyllning:
200g mörk choklad
1 burk kesella 10% (á 250g)
300g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker
Till servering:
Tinade frysta hallon
Vispad grädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
4. Smält chokladen över vatten bad.
5. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med hallon och en klick grädde.
Tips
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar