lördag 4 juni 2016

Cheesecake på cookiebotten

Portioner: 8 bitar

Du behöver:
Botten:
250g chocolate chip cookies
75g rumsvarmt smör

Fyllning:
200g mörk choklad
1 burk kesella 10% (á 250g)
300g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker

Till servering:
Tinade frysta hallon
Vispad grädde


Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.

3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.

4. Smält chokladen över vatten bad.

5. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.

6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med hallon och en klick grädde.


Tips
Har du ingen matberedare,lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kastrull.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar