söndag 20 november 2016

Glutenfria Kärleksmums

Du behöver:
3 ägg
3 msk kvarg
1-2 bananer
3 msk kokosolja
2-3 msk honung/agavesirap
en skvätt vatten

1,5 dl kokosmjöl
4-5 msk kakao
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Chokladkräm
75 g 86% choklad
50 g smör
3-4 msk färskost
4-5 msk agavesirap/honung
3-4 msk kakao
kaffe

kokos

Gör såhär:
1. Blanda ihop ägg, kvarg, banan, kokosolja,honung och en skvätt vatten.
2. Blanda ihop kokosmjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt.
3. Blanda nu tillsammans den kletiga smeten med de torra ingrediensblandningen till en slät smet.
4. Smöra en bröad form med kokosolja och kokos.
5. Häll i smeten och grädda i ugnen på 170 grader tills den blivit fast och nästan torr, ca 15-18 min.
6. Låt kakan svalna.
7. Smält den mörka chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Ta av kastrullen direkt när smöret börja smälta så det inte blir för varmt och kokar. Låt sedan svalna 3-4 min.
8. Rör sedan ner färskosten, agavesirapen/honungen, kakao och valfri mängd kaffe. Jag tog ca 2 msk. Blanda ihop till en krämig smet och låt svalna i kylen.
9. Bred på chokladkrämen när kakan svalnar och toppa med kokos
10. Förvara i frysen, tas fram ca 5-10 min innan servering!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar