tisdag 17 maj 2016

Enkla & snabba microbröd alá lchf

Här är två olika varianter på enkla bröd man kan tillaga i micron. Nyttiga och mättsamma!


Alternativ 1:

Du behöver:
1 helt ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 gram smör


Gör såhär:
Smält smöret. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda ner mandelmjöl och salt. Tillsätt till sist det
smälta smöret och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i två mindre skålar och grädda på full
effekt i 1,5-2 minuter. Låt svalna och toppa med valfritt pålägg.





Alternativ 2:

Du behöver
1 ägg
1 tsk fiberhusk
1 msk smör
1 msk vatten
4 msk mandelmjöl
4 msk sesamfrön (skalade)
2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa
Knappt 1 tsk bakpulver
En nypa salt

Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser, lägg lite bakplåtspapper på en tallrik och forma till två bröd eller ett stort som du kan göra ett kors i (så du enklare kan dela det sedan) Jag rekommenderar att baka ett bröd i taget om du gör två. Jag körde in mina i micron på 600 w i 1.50 minuter. Då blev det perfekt! Har du lägre/högre effekt får du prova dig fram, vilket du bör göra även om du har samma effekt. 





1 kommentar: