fredag 16 april 2021

Förrätt med sommarkänslor

Vi fick för oss att göra tre rätters på påskafton, bara jag och Marcus. Detta blev dagens förrätt. En sommar-tallrik med inspiration från: https://www.landleyskok.se/recept/matjessill-med-apple-och-brynt-smor Riktigt svenskt och riktigt gott om man tycker om sill och potatis - vilket jag självklart gör!

Du behöver:
Valfri sill
Ägg
Smör
Färskpotatis kokta i dill
Rött äpple
Röd lök
Gräslök
Färsk dill
Gräddfil
Löjrom

Gör såhär:
1. Koka potatis i dill, och koka äggen
2. Smält smöret på medelhög värme. Rör om då och då och låt det få en gyllenbrun färg.
3. Finhacka rödlök och dill, skär äpplet samt sillen i små bitar.
4. När potatisen och ägget koka färdigt, skär även upp dem i valfritt stora bitar. 
5. Lägg upp alla komponenter på tallriken, ringla över brynt smör och servera!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar