onsdag 21 april 2021

Hallonpaj

En lite annan variant på paj som kommer från ICA; receptet hittade jag här: https://www.ica.se/recept/hallonpaj-med-brynt-smor-722148/
Ett smaskigt segt havretäcke med brynt smör. I receptet på ICA serverar de med en vitchokladvisp, vi tog klassisk marsansås. Riktigt smaskigt!

Du behöver:
150g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk 1 krm salt
500 g hallon
1 msk majsstärkelse

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta av från värmen. 
3. Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt i det smälta smöret. 
4. Lägg hallonen i en pajform och strö över majsstärkelsen och blanda runt.
5. Klicka över smeten så den täcker hallonen till stor del.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min
7. Vispa marsansås och ställ in i kylen.
8. Redo att avnjutas!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar