onsdag 16 mars 2016

Chokladbollar alá Ellenor

Idag var jag baksugen, men eftersom jag vill undvika socker & mjöl i största mån så fick det blir en nyttigare variant. Improviserade fram ett par chokladbollar på det jag hade hemma. De blev super goda. Går utmärkt att frysa också så nu har jag frysen full med smaskiga bollar.

Du behöver:
12 färska dadlar (eller drygt 1 dl dadelpaste)
1,5dl mandlar (eller knappt 2 dl mandelmjöl)
1dl havregryn
2-3msk jordnötssmör osötat
1/2 tsk vaniljpulver
2msk kaffe
1-2msk kokosolja
2msk kakao
kokos


Gör såhär:
Mixa dadlarna till en puré. Mixa mandlarna så det nästan blir som mjöl. Smält kokosoljan.
Blanda samman alla ingredienser förutom kokosen till en jämn smet.
Rulla bollarna i kokos och förvara kallt.
Går fint att frysa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar