onsdag 9 mars 2016

Nyttiga semlor

Ett betydligt bättre alternativ till en vanlig semla.
Desutom väldigt goda!!



Semlebullarna:
3 ägg
1,5 msk kokossocker
1 dl garant krämiga kokosmjölk
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
Mandelmassa:
1 dl garant krämiga kokosmjölk
100 g mandlar utan skal
2 msk honung
Vispgrädde plus ev lite sötning

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och kokossockret poröst i matberedare eller med visp. Rör försiktigt ner kokosmjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner äggblandningen och rör om. Låt svälla i ca 5 min. Forma ca 6 semlebullar och lägg i muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper. ( ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem).
Grädda i ca 20-25min. Låt svalna och skär sedan av toppen.
Mixa mandeln, blanda i honung och kokosgrädden. Ställ in i kylen.
Vispa grädden (vill man ha mjölkfritt kan man vispa grädde på kokosmjölk, själv aldrig provat men är säkert lika gott!)
Fyll din semla med dessa goda ingredienser. Jag pudrade mina med lite vaniljsocker. Njut!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar