tisdag 8 mars 2016

Linsgryta ala Emelie

En supergod vegansk linsgryta som är enkel att göra och god att frysa in!
Fått receptet av min kära vän Emelie.


Ingredienser:
(2personer)
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry
  • 1 kruka färsk basilika
  • 500g krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • kokosolja att steka i
  • salt & peppar
  • creme fraise (frivilligt)


Gör såhär:
Hacka löken och basilikan, stek dem tillsammans med curryn i en rejäl klick kokosolja.
Häll på kokosmjölken, krossade tomater, ca 1/2-2dl vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och lägg i linserna. Koka på låg värme i ca 10-12 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med en klick creme fraise.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar