söndag 20 mars 2016

Hasselnöt- och chokladpaj

Söndagsmys hos mamma, vilket brukar innebära paj men idag bröt jag trenden och provade baka en kaka/paj som var med i tidningen buffé i veckan. Inget vitt socker, inget mjöl, helt enkelt ett nyttigare alternativ. (https://www.ica.se/recept/silky-vegan-chocolate-mousse-pie-720214/)Smakade hur gott som helst också, choklad ihop med hasselnötter var en grym kombo! Våga prova.

Du behöver:
175g skalade, rostade hasselnötter
120g färska urkärnade dadlar

4 mogna avokador
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl agavesirap
Flingsalt
Hyvlad mörk choklad till garnering


Gör såhär:
1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare.
2. Tryck ut massan i en springform som är ca 22cm i diamanter.
3. Dela, kärna ur och gröt ut avokadon.
4. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och 1 krm flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet med moussen.
5. Garnera pajen med med hyvlad mörk choklad.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar